Klasseinndeling

Løpet gjennomføres i Langmyrgrenda på Nordberg, ikke langt fra Nordberg Kirke. Bilene deles i inn Formel 1-, Formel 2- og Formel 3-klassen. Formel 1 er den raskeste og starter høyest i traseen. Formel 2 starter med lavere fart. Formel 3 starter som A. Individuell start med ca. 15 sekunders mellomrom mellom hver bil i Formel 1 og 2. I Formel 3 er det fellesstart.

Formel 3 er den legendariske idiot-klassen for foresatte, foreldre, besteforeldre, og onkler og tanter

  • Formel 1

    Formel 1 er for tøffeste av de tøffe. Krav til sjåfør og utstyr er ekstreme. G-kreftene i Schumacher-svingen stiller selv de beste på store prøvelser. Det er lett for selv de mest garvede sjåfører å ”miste hodet” når jubelen møter én ved inngangen til svingen. Det finnes nok av eksempler der det mest solide chassis av klassiske 2 tom 4, bryter sammen under presset.

  • Formel 2

    I Formel 2 stiller de som synes trehjulssykkel begynner å bli litt vel tregt. Løypen er meget krevende og stiller store krav til både sjåfør og støtteapparat. Høyeste hastighet i Schumacher-svingen er målt for de aller beste til godt over 200 km timen (sånn nesten).

  • Formel 3

    Formel 3 kalles ofte Idiotklassen eller NGP-senior. Eneste krav til deltagelse er at du er foreldre til en eller annen. Velt, kollisjoner og skrubbsår er nærmest en selvfølge. Startsted som klasse Formel 1.